Η CDP αναγνωρίζει την ηγετική θέση της Schneider Electric στις δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής

Η CDP αναγνωρίζει την ηγετική θέση της Schneider Electric στις δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής

Σε επίπεδο Ομίλου, η Schneider Electric διατηρείται για 5η συνεχή χρονιά στη λίστα της CDP με τις κορυφαίες επιχειρήσεις κατά της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, η Schneider Electric βαθμολογείται με 100/100 όσον αφορά την ποιότητα των στοιχείων σχετικά με τις εκπομπές CO2 και την ενεργειακή απόδοση, και εντάσσεται στο δείκτη CDLI.

 

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τις εφαρμογές αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι η CDP, η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο, την κατατάσσει για πέμπτη συνεχή χρονιά μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων παγκοσμίως, όσον αφορά τη στρατηγική και τις δράσεις της κατά της κλιματικής αλλαγής (The Climate “A” List). Επίσης, ως αναγνώριση για την υψηλή ποιότητα των στοιχείων αναφορικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την ενεργειακή απόδοση, ο Όμιλος της Schneider Electric κερδίζει μία θέση στο δείκτη Climate Disclosure Leadership Index (CDLI).

Μετά από αίτημα 822 επενδυτών, οι οποίοι εκπροσωπούν κεφάλαια ύψους $95 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, χιλιάδες επιχειρήσεις υποβάλλουν κάθε χρόνο στην CDP στοιχεία σχετικά με δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής. Τα δεδομένα αυτά αξιολογούνται από ανεξάρτητο φορέα, με βάση τη μεθοδολογία της CDP, και βαθμολογούνται στην κλίμακα 0-100. Το 10% των επιχειρήσεων με τις καλύτερες επιδόσεις απαρτίζουν το δείκτη CDLI. Με επίδοση 100/100, η Schneider Electric είναι μία από τις 9 γαλλικές επιχειρήσεις του CDLI.

Εκτός από το δείκτη αυτό, η CDP δημοσιεύει επίσης και τη λίστα των κορυφαίων επιχειρήσεων κατά της κλιματικής αλλαγής (The Climate “A” List), όπου αναγνωρίζονται οι προσπάθειες επιχειρήσεων από ολόκληρο τον κόσμο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Το 2015, και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Schneider Electric βρίσκεται στο 5% των επιχειρήσεων που βαθμολογούνται με A για τις επιδόσεις τους. Επίσης, ο Όμιλος Schneider Electric είναι μία από τις 5, μόλις, γαλλικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα Climate “A” List της CDP.

Ο κ. Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Schneider Electric, έκανε το εξής σχόλιο: “Η Schneider Electric αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη που καταφέρνει να βρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην ‘A list’ των κορυφαίων, έχοντας αξιολογηθεί με 100/100, στοιχείο που καταδεικνύει τη διαρκή και σταθερή πρόοδό μας: το 2011, βρισκόμασταν σε κατάταξη στο 91/100 και πέρυσι στο 99/100. Σε έναν κόσμο όπου οι ενεργειακές ανάγκες θα συνεχίσουν να αυξάνονται, η Schneider Electric αποδεικνύει ότι παραμένει στρατηγικά προσηλωμένη στο να βοηθά τους πελάτες να λειτουργούν με τρόπο ασφαλή, αξιόπιστο, αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, πετυχαίνοντας περισσότερα με λιγότερους πόρους, μέσα σε έναν κόσμο πιο δικτυωμένο και πιο έξυπνο. Φυσικά, για τη Schneider Electric η αξιολόγηση αυτή αποτελεί πρόκληση και κίνητρο για να παραμείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό.”

Οι δύο δείκτες δίνονται στη δημοσιότητα μέσα από την ετήσια έκθεση της CDP για την κλιματική αλλαγή, τρεις εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη Παγκόσμια Συνάντηση για την Κλιματική Αλλαγή (COP21), στο Παρίσι, όπου ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο συνέρχονται προκειμένου να προχωρήσουν σε μία παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στην έκθεση καταγράφεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, και αποκαλύπτεται ο βαθμός στον οποίο αυτές έχουν μεταβάλει τη στρατηγική τους τα τελευταία πέντε χρόνια, προκειμένου να αποτελέσουν μέρος της λύσης του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος και εκ των ιδρυτών του CDP, κ. Paul Dickinson, ανέφερε τα εξής: “Η επιρροή των εταιρειών στο θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι ισχυρή. Συγχαίρουμε τις επιχειρήσεις της ‘A list’ οι οποίες, μέσα από το παράδειγμά τους, ανοίγουν το μονοπάτι προς ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών CO2. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν, υιοθετώντας μία φιλόδοξη πολιτική, τόσο σε διεθνές, όσο και σε εθνικό επίπεδο, η οποία θα υποστηρίξει τους στόχους τους και θα δράσει καταλυτικά για το σύνολο του κλάδου τους.”

Εδώ και δέκα χρόνια, η Schneider Electric έχει τοποθετήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στην καρδιά της στρατηγικής της. Από το 2005, η έκθεση Planet & Society Barometer αποτελεί το δείκτη αξιολόγησης των επιδόσεων της εταιρείας σε διάφορους τομείς που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από το Βαρόμετρο η εταιρεία αναλαμβάνει 3-ετή δέσμευση για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων σε σχέση με τρεις άξονες: Πλανήτης (Planet), Κέρδη (Profits), Άνθρωποι (People). Η έκθεση Planet & Society Barometer παρέχει εγγυήσεις διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε επίπεδο Ομίλου, η συνολική βελτίωση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης μετράται με μία απλή κλίμακα από το 0 έως το 10.

Το 2015, η Schneider Electric δημοσιεύει την Έκθεση “Planet & Society Barometer για την περίοδο 2015 – 2017, η οποία περιλαμβάνει εκθέσεις προόδου για 16 συγκεκριμένα σχέδια δράσης του Ομίλου σε σχέση με πέντε γενικές τάσεις: κλίμα, κυκλική οικονομία, ανάπτυξη, επιχειρηματική ηθική, υγεία και ισότητα. Με τον τρόπο αυτό, ο Όμιλος της Schneider Electric τονίζει τη φιλοδοξία του να παίξει βασικό ρόλο σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής καινοτομίας, και παράλληλα ενισχύει την επιθυμία για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τη μείωση των ανθρακικών εκπομπών.

Η ετήσια έκθεση της CDP για την κλιματική αλλαγή, μαζί με τη βαθμολογία όλων των εταιρειών που μετέχουν δημοσίως στο φετινό πρόγραμμα της CDP, είναι διαθέσιμη από το website της CDP.

 

Schneider Electric logo

(Visited 55 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: