Εντυπωσιακή συμμετοχή στην εκδήλωση του Δήμου Αλίμου στα πλαίσια του έργου CERtuS

Εντυπωσιακή συμμετοχή στην εκδήλωση του Δήμου Αλίμου στα πλαίσια του έργου CERtuS

Με επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στα ΚΕΠ του Δήμου Αλίμου τη Δευτέρα και την Τρίτη 5 & 6 Δεκεμβρίου 2016, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την εξοικονόμηση ενέργειας από τους ενοίκους – κατοίκους του Δήμου στο πλαίσιο του έργου CERtuS.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους τους Δήμου να ενημερωθούν για το πώς επιτυγχάνεται η ορθολογική διαχείριση της ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οχημάτων που χρησιμοποιούν καθημερινά, οι τρόποι εξοικονόμησης οικονομικών και άλλων πόρων που μπορούν να επιτύχουν αν ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες και πρακτικές συμβουλές. Επίσης, οι δημότες του Αλίμου πληροφορήθηκαν από εξειδικευμένους συμβούλους για τον καλύτερο τρόπο χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών και μηχανημάτων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση των υφιστάμενων μέσων και εγκαταστάσεων που χειρίζονται και εκμεταλλεύονται στην καθημερινή τους ζωή. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε διανομή περίπου 450 ενημερωτικών φυλλαδίων με πρακτικές οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας. Ο απώτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν η γενικότερη ευαισθητοποίηση των δημοτών απέναντι σε ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι η αλόγιστη χρήση ενέργειας η οποία επιβαρύνει ολοένα και περισσότερο το περιβάλλον .

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CERtuS με τίτλο «Μηχανισμοί χρηματοδότησης και οικονομικά αποδοτικές επιλογές ανακαίνισης των υφιστάμενων κτηρίων σε σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα ΚΕΠ του Δήμου Αλίμου, Δωδεκανήσου 63 και Θουκυδίδου 43,  Άλιμος – Αττικής.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: