Διεθνές Συνέδριο «Environment and Energy in Ships» 22-24 Μαΐου

Διεθνές Συνέδριο «Environment and Energy in Ships» 22-24 Μαΐου

Το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE, μετά από τη σειρά των εξαιρετικά επιτυχημένων Διεθνών Συνεδρίων «Energy in Buildings», με θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια στα κτίρια, διοργανώνει το πρώτο μίας σειράς συνεδρίων με θέμα: «Περιβάλλον και Ενέργεια στα Πλοία».

Τριάντα επιστημονικές εργασίες, πέντε εξειδικευμένα Workshops, μια ειδική συνεδρία με σειρά ομιλητών από τα Ηνωμένα Έθνη, (United Nations Environment Programme – UNEP) και πάνω από είκοσι προσκεκλημένοι ομιλητές, διαμορφώνουν το διεθνή τεχνολογικό πυλώνα ανάπτυξης και καινοτομίας, στο χώρο της ναυτιλίας. Επιπρόσθετα, η οργανωτική επιτροπή θα έχει την τιμή να υποδεχθεί τον εξ Αμερικής πρόεδρο της ASHRAE καθώς και υψηλόβαθμη Αιγυπτιακή Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από κυβερνητικά και επιχειρηματικά στελέχη.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την ASHRAE, το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ και το ΤΕΕ, με συμμετοχή έγκριτων ομιλητών, επιστημόνων και επαγγελματιών, που ασχολούνται με τη ναυτιλία, την ενέργεια και το περιβάλλον, τις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις, καθώς και τις νέες τεχνολογίες. Το συνέδριο είναι το πρώτο του είδους του που διοργανώνεται από την ASHRAE παγκοσμίως.Στόχος του είναι να αναδείξει και να διαπραγματευτεί θέματα που αφορούν τις τρέχουσες τεχνολογίες, να ενημερώσει για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στους τομείς της διαχείρισης του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Καθιερώνεται έτσι ένας μόνιμος θεσμός ενημέρωσης, έρευνας και ανάπτυξης στα θέματα και τις εξελίξεις που αφορούν τον τομέα της ναυτιλία.Ναυπηγοί, Μηχανολόγοι & Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Ειδικοί Μεταφορών και Λιμένων, με έμφαση στην Πράσινη Ενέργεια και στην Αειφορία, θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους με απώτερο σκοπό να διευρύνουν τους ορίζοντες της τεχνολογικής αριστείας.Αναμένονται συμμετοχές από ένα ευρύ φάσμα εταιριών συμπεριλαμβανομένων, ναυτιλιακών, κατασκευαστικών, πολυεθνικών, καθώς επίσης και ελεύθερων επαγγελματιών.Η UNEP θα αναφερθεί στις εξελίξεις στα παγκόσμια τεκταινόμενα, με πληθώρα θεμάτων και παρουσιάσεων, εστιάζοντας στα ψυκτικά υγρά τα οποία αποτελούν βασική παράμετρο στον τομέα της ψύξης στη ναυτιλία και στη βιομηχανία της αλιείας. Τα χρησιμοποιούμενα ψυκτικά σε αυτές τις βιομηχανίες αποτελούνται από Υδροχλωροφθοράνθρακες (HCFC) οι οποίοι έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη διατήρηση της στιβάδας του όζοντος (ODS) όπως κατατάσσονται σύμφωνα με τη διεθνώς επικυρωμένη συμφωνία του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ. Δεδομένου της διασυνοριακής φύσης του θαλάσσιου χώρου, η διαχείριση των HCFC, εν πλω, απαιτεί συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους.

Το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ ενθαρρύνει τα εμπλεκόμενα μέρη στην επιλογή και προώθηση εναλλακτικών λύσεων για HCFC με απώτερο σκοπό την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντολογικών συνεπειών, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές επιπτώσεις καθώς και τον οικονομικό τους αντίκτυπο. Η ενημέρωση και αξιολόγηση εναλλακτικών των HCFC είναι το πρώτο βήμα και παραπέμπει σε λύσεις χαμηλού δυναμικού θέρμανσης του πλανήτη (GWP). Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το όραμα, απαιτείται προετοιμασία με γνώμονα και κοινό παρονομαστή τις δεξιότητες, τη νομοθεσία, τους κανόνες και τις διαδικασίες για τη διαχείριση τοξικότητας και ευφλεκτότητας των μακροπρόθεσμα εναλλακτικών λύσεων. Οι παρουσιάσεις της UNEP θα ολοκληρωθούν με ανοικτή συζήτηση πάνω στις νέες αναδυόμενες περιβαλλοντολογικές και ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες ψύξης.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ashrae.gr

(Visited 63 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: