Ημέρα περιβάλλοντος στις αθηναϊκές ταράτσες

Ημέρα περιβάλλοντος στις αθηναϊκές ταράτσες

[event_details date=””]

Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2019

[event_details]

Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2019, αναλαμβάνοντας δράση στη χώρα μας, στη πόλη μας, στη γειτονιά μας. Δημιουργήστε έναν Ταρατσόκηπο στο Γκαζοχώρι της Αθήνας! 

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, στη ταράτσα ενός κτιρίου που ξεκίνησε ως συνεργείο αυτοκινήτων, “έζησε δόξες»” ως νυχτερινό στέκι και σήμερα λειτουργεί ως χώρος συν-δημιουργίας μίας οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών, εθελοντές & κάτοικοι της περιοχής συμμετέχουν στις δράσεις αστικής αναζωογόνησης που διοργανώνει το πρόγραμμα This is Athens-Polis του Δήμου Αθηναίων.

Στο νούμερο 44 της Κωνσταντινοπόλεως στο Γκάζι, φυτεύουμε ντοματίνια & κατιφέδες, μελιτζάνες & βασιλικούς, αγγουράκια & πιπεριές και δημιουργούμε έναν μικρό βιολογικό λαχανόκηπο για όλους τους κατοίκους & επισκέπτες της Αθήνας.

Παράλληλα, η ομάδα της Οργάνωσης Γη θα μας μάθει πώς να “πρασινίσουμε” την δική μας ταράτσα, τα μπαλκόνια και αυλές μας!

Υποστηρικτής της δράσης είναι και το κίνημα Friday’s for Future Greece, η ομάδα μαθητών και φοιτητών που κινητοποιεί μαθητές τους νέους σε όλο το κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική κρίση και να απαιτήσουν την άμεση λήψη μέτρων από το σύνολο της κοινωνίας!

Επίδοξοι «Αγρότες στη Ταράτσα», σας περιμένουμε τη Τετάρτη το απόγευμα να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Περιβάλλον και να «πρασινίσουμε» το γκρίζο της Αθήνας!

Είσοδος Ελεύθερη

(Visited 170 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: