Τι μαθαίνουν οι KNX Innovators?

Τι μαθαίνουν οι KNX Innovators?

Ακολουθώντας τις νέες διεθνείς τάσεις στον κτιριακό αυτοματισμό, επαγγελματίες, ιδιώτες και φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο δώσανε ραντεβού με τον κόσμο του KNX στην Αθήνα συμμετέχοντας στο Πιστοποιημένο Σεμινάριο KNX Basic Course της Quantum που διοργανώθηκε στις 26-27-28-29 Νοεμβρίου.  

 

Systems Integration – Επιχειρηματικότητα – Marketing, το τρίπτυχο της επιτυχίας.

‘’Δεν φτάνει κάποιος να γνωρίσει σε βάθος την τεχνολογία KNX εάν δεν ξέρει, για παράδειγμα,  να επικοινωνήσει την αξία που αποκομίζει ο τελικός χρήστης και το κτίριο ή εάν δεν ξέρει ποια είναι τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για ένα επιτυχημένο start-up στον τομέα του κτιριακού αυτοματισμού‘’ τόνισε ο εισηγητής του σεμιναρίου, ο κ. Γιώργος Λάζος.

Για το λόγο αυτό, το σεμινάριο συνδυάζει το τεχνικό μέρος της τεχνολογίας KNX με την επιχειρηματικότητα και το Marketing εξειδικευμένα για την αγορά του κτιριακού αυτοματισμού. Έτσι, ο συμμετέχοντας, εκτός από την πιστοποίηση του KNX Partner και τις καθαρά τεχνικές δεξιότητες προγραμματισμού της τεχνολογίας KNX, είναι έτοιμος μετά το σεμινάριο να στήσει τον πρώτο του επιχειρηματικό Canva προκειμένου να κάνει ένα επιτυχημένο start-up και να επικοινωνεί σωστά την αξία που προσφέρει ο κτιριακός αυτοματισμός και το systems integration.

Systems Integration χωρίς περιορισμούς με την κορυφαία τεχνολογία fieldbus KNX

Σ’ ένα έργο κτιριακού αυτοματισμού, ο εξοπλισμός της τεχνολογίας fieldbus αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού προϋπολογισμού. Αυτό υποχρεώνει τον Systems Integrator να είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή του προτεινόμενου συστήματος fieldbus με βασικά χαρακτηριστικά την μακροβιότητα, την ποικιλομορφία του εξοπλισμού, καθώς και την ικανότητά του να επικοινωνεί με άλλα συστήματα και τεχνολογίες.

KNX

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκε η ανεξάντλητη, καινοτόμα γκάμα των προϊόντων του KNX των σχεδόν 400 κατασκευαστών που μπορεί να αξιοποιήσει ένας Systems Integrator, προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί σ’ ένα έργο κτιριακού αυτοματισμού.

Κατά το πρακτικό μέρος, οι συμμετέχοντες βίωσαν μέσω των κατάλληλων ασκήσεων πως επιτυγχάνεται η διαλειτουργικότητα συσκευών KNX μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών. Ήταν ξεκάθαρο πως, μόνο με ένα λογισμικό, το πανίσχυρο ETS, ο πιστοποιημένος KNX Partner,  μπορεί να κάνει συσκευές και τεχνολογίες από διαφορετικές εφαρμογές όπως HVAC, συστήματα ασφαλείας, φωτισμού, σκιάσεων, ήχου-εικόνας, ΙΟΤ και γενικότερα οτιδήποτε τεχνολογία υπάρχει σ’ ένα κτίριο, να επικοινωνήσουν με επιτυχία μεταξύ τους, σαν να ήταν ένα σύστημα.

KNX

KNX χωρίς καλώδια; KNX και σύστημα ήχου; KNX και κτιριακοί Servers;

Το σεμινάριο προσφέρει και 3 Bonus.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το KNX RF, δηλαδή το ασύρματο KNX, ειδικότερα στην καυτή αγορά της ανακαίνισης. Ο εισηγητής έκανε μία επίδειξη προγραμματισμού μίας πλούσιας γκάμας KNX RF συσκευών, αναδεικνύοντας πως μπορεί να μετατραπεί σε Smart Home & Smart Grid Ready ένα υπάρχον κτίριο, σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να περαστούν νέα καλώδια.

Ως δεύτερο bonus του σεμιναρίου ο εισηγητής έκανε μία επίδειξη προγραμματισμού ενοποίησης ενός συστήματος ήχου με το KNX προκειμένου να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες πως ένα σύστημα ήχου, που μέχρι πριν ακούγαμε μόνο μουσική, μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα ηχητικών σημάνσεων στο κτίριο (π.χ. διαρροή νερού στο υπόγειο).

Επίσης, καθ’όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο εισηγητής συνδεόταν μέσω ενός κτιριακού server μ’ ένα πραγματικό έργο KNX προκειμένου να δουν οι συμμετέχοντες πως οπτικοποιείται ένα κτίριο, έξυπνες μετρήσεις του κτιρίου αλλά και για αλλαγές του προγραμματισμού του από απόσταση.

KNX logo

Η Πιστοποίηση KNX, ένα διεθνές προσόν

Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες πιστοποιούνται ως KNX Partners μετά από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. Η πιστοποίηση είναι διεθνής και αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο με περισσότερους από 48.000 πιστοποιημένους KNX Partners σε περισσότερες από 130 χώρες.

Ο λόγος στους συμμετέχοντες για την εμπειρία

KNX

Ο Χάρης Γανώτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από την Μύκονο σχολίασε στο τέλος του τετραήμερου ”Το σεμινάριο είναι μια εκπληκτική-μοναδική εμπειρία. Το καλύτερο σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει.” ενώ ο Λευτέρης Σπάρταλης,  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από την Ρόδο δήλωσε ”Το σεμινάριο ξεπερνάει τις προσδοκίες του εκπαιδευομένου. Ο κ. Λάζος έχει πάθος για το αντικείμενο και σε συνδυασμό με την μεταδοτικότητα του, προσφέρει τα κατάλληλα ερεθίσματα και γνώσεις σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το μέλλον, σήμερα.”

Ο Μιλτιάδης Ζέρβας, Μηχανικός HVAC-R Αυτοματισμών, από την Μεταμόρφωση σχολίασε ”Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και που θα ζήσουμε χρειαζόμαστε πάντα ”κάτι” για να μας ανανεώσει και να μας αναβαθμίσει ώστε να αποκτήσουμε την δύναμη να συνεχίσουμε να περπατάμε μπροστά ”Keep walking”.  Ένα από αυτά τα ”κάτι” είναι η εμπειρία που αποκτάς από τη συμμετοχή σου σε αυτό το σεμινάριο. Πραγματικά άξιζε τον κόπο και την ένταση!!!”

Το επόμενο σεμινάριο Basic Course θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4-5-6-7 Φεβρουαρίου 2015 και στην Θεσσαλονίκη στις 18-19-20-21 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε αυτό το σύνδεσμο.

 

 

 

(Visited 194 times, 1 visits today)

Ετικέτες:

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: