Ανακοινώθηκε η παγκόσμια λίστα για τα Βραβεία BREEAM 2017

Ανακοινώθηκε η παγκόσμια λίστα για τα Βραβεία BREEAM 2017

Η λίστα για τα ετήσια βραβεία BREEAM ανακοινώθηκε επίσημα. Εκπροσωπώντας τα καλύτερα από τα πιο βιώσιμα κτίρια του κόσμου, η λίστα περιλαμβάνει έργα από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 7 Μαρτίου. Καθώς συμπίπτουν με την πρώτη βραδιά της Ecobuild, τα βραβεία γίνονται όλο και περισσότερο η εκδήλωση με την μεγαλύτερη προσέλκυση προς τιμήν των καλύτερων σε σχεδιασμό, κατασκευή και επιδόσεις έργων αλλά και μια κορυφαία εκδήλωση δικτύωσης για τους επαγγελματίες από ολόκληρο τον κλάδο.

Τα βραβεία αναγνωρίζουν την αριστεία στην εφαρμογή του BREEAM, το διεθνώς αναγνωρισμένο μέτρο βιωσιμότητας για τον σχεδιασμό, τις υποδομές, τα κτίρια και τις κοινότητες. Κάθε χρόνο ο ανταγωνισμός για τα βραβεία αυξάνεται καθώς οι πελάτες αναγνωρίζουν την αξία που παρέχει η συγκεκριμένη διάκριση όσον αφορά την επιβράβευση της ομάδας του έργου και την πίδειξη εξαιρετικών κτιρίων ή έργων που βελτιώνουν το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του πελάτη, την πληρότητα του ακινήτου και την ευημερία των ενοίκων.

Με τις καινοτομίες να συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια στο σχεδιασμό και την αειφορία και με τον υγιή ανταγωνισμό από όλο τον κόσμο, είναι μια συνεχώς αυξανόμενη πρόκληση για την ανεξάρτητη κριτική επιτροπή να επιλέξει έναν νικητή σε κάθε μία από τις κατηγορίες.

Τα βραβεία καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος από κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των γραφειακών χώρων (νέα, ανακαινισμένα και σε χρήση), βιομηχανικών κτιρίων, πολλαπλών χρήσεων, οικιστικών καθώς και τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

«Η φετινή λίστα αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ποικιλία εμπνευσμένων κτιρίων που καθορίζουν τα πρότυπα αειφορίας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, την ανακαίνιση και τη διαχείριση του δομημένου περιβάλλοντός μας», δήλωσε ο Gavin Dunn, Διευθυντής του  Group Απόδοσης Κτιρίων στο BRE. “Η ευρεία γκάμα από πολλαπλής χρήσης σε δημόσια κτίρια, καταστήματα, αποθήκες, ερευνητικά κέντρα και κατοικίες, αποδεικνύει ότι τα πολλαπλά οφέλη της αειφορίας μπορεί να εφαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε τύπο κτιρίου.”

Μιλώντας για την επιτυχία τους στα Βραβεία BREEAM 2016, όπου το «The Edge» κέρδισε δύο βραβεία, ο Edwin van Eeckhoven από το C2N σχολίασε: «Ο κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας για την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής βαθμολογίας κατά BREEAM για ένα γραφείο περίπου 40.000 τ.μ., ήταν η συνολική δέσμευση από τον μισθωτή, τον κατασκευαστή, την ομάδα του έργου και τον εργολάβο για την επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας. Το BREEAM ως εργαλείο πιστοποίησης ορίζει με σαφήνεια σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επίτευξή τους. Κερδίζοντας δύο βραβεία για το έργο «The Edge» κερδίσαμε και την αναγνώριση για την προσπάθεια που κάθε μέλος της ομάδας κατέβαλε για να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Για τις εταιρείες που εμπλέκονται, τα βραβεία BREEAM παρέχουν πολύτιμη αναγνωρισιμότητα στον διεθνή τομέα των ακινήτων.”

Τώρα, στο 26ο έτος ζωής του, το BREEAM έχει συνεισφέρει στη διαμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος και έχει συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των κτιρίων. Ως η κορυφαία μέθοδος αξιολόγησης της βιωσιμότητας για τα κτίρια και τις κοινότητες, έχει εκδώσει περισσότερα από 550.000 πιστοποιητικά σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ πάνω από 2,2 εκατ. κτίρια έχουν εγγραφεί για την αξιολόγηση.

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα για τα βραβεία του 2017 στο σύνδεσμο www.breeam.com/awards. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε επίσημο gala δείπνο στο London Marriott, στην πλατεία Grosvenor, την Τρίτη 7 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BREEAM επισκεφτείτε το σύνδεσμο www.breeam.com.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: