Ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Η Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας» από την Ashoka Hellas

Ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Η Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας» από την Ashoka Hellas

Η Ashoka Hellas, το πρώτο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών, σε συνεργασία με την Aephoria.net, το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Οργάνωσης Γη για την ωφέλιμη για τον πλανήτη και τον άνθρωπο επιχειρηματικότητα,  διοργανώνει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 στο ΓΗ Κ44 ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Η Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας».

Πάνω από 54.000.000 άτομα αδυνατούν να θερμάνουν τα σπίτια τους το χειμώνα, και εξίσου μεγάλος αριθμός δυσκολεύεται εξαιρετικά να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας ή ζει σε σπίτια με σοβαρά προβλήματα υγρασίας και διαρροών .

Τι είναι η ενεργειακή φτώχεια;
Πώς και πόσο μας επηρεάζει στην Ελλάδα;
Μπορεί η καινοτομία να την καταπολεμήσει;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την ενεργειακή φτώχεια. Στόχος της είναι η ανάπτυξη μιας διαδραστικής συζήτησης σχετικά με αυτό το φαινόμενο, τους τρόπους αντιμετώπισής του μέσα από την υλοποίηση πρωτοβουλιών κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και πως ο καθένας από εμάς μπορεί να αναλάβει δράση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η καλλιέργεια εδάφους για τη στήριξη ελληνικών κοινωνικών επιχειρήσεων που σε συνεργασία με διακεκριμένους κοινωνικούς επιχειρηματίες από το εξωτερικό (Ashoka Fellows) θα αναπτυχθούν στο πεδίο της «ενεργειακής φτώχειας».

Ενδεικτικά αναφέρονται:
• Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Παρατηρητήριο Ενεργειακής Ένδειας
• Dr. Vassilis Nikolopoulos, CEO and co-founder, Intelen
• Γιάννης Γκύλλης, Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου
• Aephoria.net
• Ashoka Greece
• Schneider Electric

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ομιλητές από τον ελληνικό και διεθνή χώρο που δραστηριοποιούνται στους τομείς της έρευνας, της επιχειρηματικότητας, της ενημέρωσης και του policy making. Καθένας από αυτούς θα μιλήσει συνοπτικά και εστιασμένα ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσής του.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του “Tackle Fuel Poverty”, χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος, που έχει ως στόχο να εντοπίσει και να υποστηρίξει κοινωνικές πρωτοβουλίες στον τομέα της ενεργειακής φτώχειας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των εισηγητών και το κοινό. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Σόνια Χαϊμαντά, δημοσιογράφος με ενεργή παρουσία από το 1990 και κάτοχος του Βραβείου Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» (2016).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Tackle Fuel Poverty της Ashoka σε συνεργασία με το Schneider Foundation και την Enel Group.

Κατά την ολοκλήρωση της ανοιχτής συζήτησης θα ακολουθήσει networking event.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ενώ συστήνεται η κράτηση θέσης, δηλώνοντας συμμετοχή εδώ: https:// www.eventbrite.com/e/ 37753769541

(Visited 76 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: