R+T 2018: Τα ρολά, οι πόρτες και τα συστήματα ηλιοπροστασίας στα καλύτερά τους

R+T 2018: Τα ρολά, οι πόρτες και τα συστήματα ηλιοπροστασίας στα καλύτερά τους

1.025 εκθέτες και 65.603 επισκέπτες συμμετείχαν στην R + T 2018 στη Στουτγάρδη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2018. “Η κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση ήταν για άλλη μια φορά μια μεγάλη επιτυχία”, δήλωσε ο Ulrich Kromer von Baerle, Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Stuttgart. “Δεν πετύχαμε μόνο τους στόχους μας για την R + T 2018, αλλά πολλά παραπάνω”.

Η κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση ήταν και πάλι σε θέση να ενισχύσει τη θέση της ως καθιερωμένη διεθνής πλατφόρμα βιομηχανίας και καινοτομίας. Οι εκθέτες και οι επισκέπτες ήταν εξίσου ικανοποιημένοι, τόσο από άποψη εμπορικών παρουσιάσεων όσο και από το συνοδευτικό πρόγραμμα.

Θέματα τάσης

Η R + T 2018 θέτει και πάλι τα διεθνή πρότυπα όσον αφορά στα θέματα των τάσεων. “Είτε επρόκειτο για αυτοματισμό κτιρίων και ενεργειακή απόδοση είτε για ασφάλεια και άνεση, κάθε τμήμα γνώριζε πώς να εντυπωσιάσει με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες”, δήλωσε ο Sebastian Schmid, Διευθυντής του Τμήματος Τεχνολογικών Εμπορικών Εκθέσεων.

Οι πόρτες και οι πύλες έδειξαν ότι είναι ακόμη ενεργειακά αποδοτικές, ασφαλείς και βολικές. “Εξαιρετική τεχνική κίνηση και ασύρματη τεχνολογία παρουσιάστηκε επίσης σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε ο Schmid. Οι μεμονωμένες λύσεις, οι οποίες είναι ασφαλείς και υψηλής ποιότητας ταυτόχρονα, προσέλκυσαν αρκετά το ενδιαφέρον. Η R + T 2018 παρουσίασε επίσης πολλά διαφορετικά προϊόντα και πιθανές εφαρμογές στον τομέα των θυρών / πυλών, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε βασικά θέματα όπως η προστασία από την πυρκαγιά και το κάπνισμα, η ασφάλεια, η ενέργεια και η βιωσιμότητα.

Στον τομέα της προστασίας από τον ήλιο, ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ήταν ο συνδυασμός ελκυστικού σχεδιασμού και πρωτοποριακής τεχνολογίας. “Το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας ήταν επίσης το κλειδί εδώ», είπε ο Schmid, προσθέτοντας ότι «οι προσεγγίσεις για την ενισχυμένη θερμική άνεση και την ενεργειακή αποδοτικότητα ήταν πολύ καλές μεταξύ των επισκεπτών».

“Η R + T μπόρεσε να εντυπωσιάσει χάρη στην κατασκευή του νέου μας Paul Horn Hall (Αίθουσα 10) και την επέκταση της δυτικής εισόδου καθώς η έννοια του χώρου θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί και τα ρεύματα των επισκεπτών θα μπορούσαν να διανεμηθούν με ένα περισσότερο στοχευμένο τρόπο”, ανέφερε ο Schmid. Η ενσωμάτωση νέων εστιακών σημείων στην έννοια της εμπορικής έκθεσης, η οποία επέτρεψε την επέκταση των ομάδων-στόχων των επισκεπτών και έδωσε το χώρο στους εκθέτες να παρουσιάσουν το σύνολο των χαρτοφυλακίων τους, εξασφάλιζαν συνολικά θετικά σχόλια.

Το συνοδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης

Η R + T 2018 ξεκίνησε το βράδυ πριν από την πρώτη ημέρα της εμπορικής έκθεσης, με την παρουσίαση του φημισμένου Βραβείου Καινοτομίας R + T. Οι ειδικές εκδηλώσεις, όπως η ειδική εκπομπή “Νέα ταλέντα”, η ενημερωμένη έκδοση R + S, το Forum Doors / Gates, η ειδική έκθεση ift και το εργαστήριο ES-SO, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη συνεργαζόμενων οργανώσεων και συμπληρώθηκαν με νέο πρόγραμμα για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους, π.χ. η ειδική εκπομπή “Living Ambiente Living”, το R + T Smart Home Forum και το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τις Αυτόματες Πόρτες.

Υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από όλο τον κόσμο

Η R + T 2018 στη Στουτγάρδη ήταν πιο διεθνής από ποτέ. Από τους 1.025 εκθέτες συνολικά (2015: 888), 774 προέρχονταν από το εξωτερικό (2015: 649).

65.603 επισκέπτες (2015: 59.057) από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν επίσης στην έκθεση, εκ των οποίων 38.706 προέρχονταν από το εξωτερικό (2015: 31.891). “Στη Στουτγάρδη συναντήθηκαν συνολικά 149 χώρες, οι περισσότεροι όμως από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία και τις Κάτω Χώρες”, προσθέτει ο Ulrich Kromer von Baerle.

Το 2015 οι επισκέπτες επισκέφθηκαν κατά μέσο όρο 2 ημέρες την έκθεση, φέτος το ποσοστό αυτό ήταν 2,1 ημέρες. “Η ποιότητα των επισκεπτών αυξήθηκε επίσης”, αναφέρει ο Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Stuttgart. Παρόμοια με το 2015, στο 66% οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονταν από τα ρολά και τη βιομηχανία ηλιοπροστασίας (2015: 61%), ακολουθούμενος από τον τομέα των θυρών / πυλών στο 29% (2015: 22%). Το 18% των επισκεπτών ήταν κατασκευαστές παραθύρων (2015: 17%), σημειώθηκε επίσης αξιοσημείωτη αύξηση κατά 14% στον τομέα των επισκεπτών από υπηρεσίες συναρμολόγησης και συντήρησης (2015: 7%).

 

 

(Visited 84 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: