Η Schneider Electric στην 4η θέση της λίστας Carbon Clean200 του Corporate Knights

Η Schneider Electric στην 4η θέση της λίστας Carbon Clean200 του Corporate Knights

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στην ενεργειακή διαχείριση και τον αυτοματισμό, ανακοίνωσε την κατάκτηση της 4ης θέσης στην κατάταξη Clean200, τη λίστα με τις 200 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο ως προς τον συνολικό κύκλο εργασιών από πωλήσεις λύσεων «καθαρής» ενέργειας.

Η λίστα Clean200 δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στις 15 Αυγούστου 2016 από το Corporate Knights, το περιοδικό για τον “καθαρό καπιταλισμό” (clean capitalism), και το As You Sow, μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση η οποία προωθεί την εταιρική κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη μέσα από τη διαμόρφωση συμμαχιών μεταξύ των επιχειρήσεων και τη συνεργασία των μετόχων.

Φιλοδοξία της κίνησης αυτής είναι να ξεκινήσει ένας ευρύς και δυναμικός διάλογος γύρω από το πώς όλοι οι μέτοχοι μπορούν να συν-δημιουργήσουν μια οικονομία “καθαρής” ενέργειας, αλλά και το πώς θα μπορούν να αξιολογούνται και να επισημαίνονται με τον καλύτερο τρόπο οι επιχειρήσεις που κινούνται ήδη προς τις νέες μορφές ενέργειας. Προϋπόθεση συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (στο τέλος του β’ τριμήνου του 2016) και ποσοστό του τζίρου από πηγές καθαρής ενέργειας το οποίο υπερβαίνει το 10%.

Με μοχλό την καινοτομία σε κάθε επίπεδο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη

Με την τέταρτη θέση στη λίστα Clean200 αναγνωρίζεται η προσήλωση και η δέσμευση της Schneider Electric να προσφέρει καινοτόμες λύσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν με επιτυχία το λεγόμενο ‘ενεργειακό παράδοξο’: δηλαδή την επίτευξη βιώσιμης ισορροπίας ανάμεσα στο ανθρακικό αποτύπωμα ολόκληρου του πλανήτη και το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε ενέργεια υψηλής ποιότητας. Οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Schneider Electric προωθούν την καινοτομία σε κάθε επίπεδο, μέσα από τεχνολογίες ενεργειακής διαχείρισης και αυτοματισμών οι οποίες μετασχηματίζουν ολόκληρους κλάδους της οικονομίας, αλλάζουν τις πόλεις μας και εμπλουτίζουν τις ζωές των ανθρώπων. Στη Schneider Electric, αυτό αποτελεί τη φιλοσοφία Life is On.

«Η νέα αυτή αναγνώριση μας κάνει πολύ περήφανους. Στη Schneider Electric, οι περιβαλλοντικές μας ανησυχίες πηγαίνουν πολύ μακρύτερα από την προσπάθεια διαρκούς μείωσης του αποτυπώματος που αφήνουμε στον πλανήτη. Ενσωματώνονται σε ό,τι κάνουμε, από τη στρατηγική και τις δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης, μέχρι την αξία που εισφέρουμε στους πελάτες μας», σχολίασε ο κ. Emmanuel Lagarrigue, Chief Strategy Officer στη Schneider Electric. «Tο σύνθημα που χρησιμοποιήσαμε στην πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όταν καλέσαμε και τους 160.000 εργαζομένους του Ομίλου να γιορτάσουν όσα πετύχαμε μέσα από την καινοτομία για το περιβάλλον, ήταν “Πάθος για την Πράσινη Ανάπτυξη”, ένα σύνθημα το οποίο πραγματικά συνοψίζει με ακρίβεια τη θεώρησή μας για το περιβάλλον και την περιβαλλοντικά υπεύθυνη ανάπτυξη».

Τον Νοέμβριο του 2015, λίγες ημέρες πριν τη Συνάντηση των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή (COP21), η Schneider Electric αναβάθμισε τα σχέδιά της για περιβαλλοντικά υπεύθυνη ανάπτυξη, υιοθετώντας τον στόχο της επίτευξης ουδέτερου ισοζυγίου στις εκπομπές άνθρακα μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, μέσα από τα προϊόντα και τις λύσεις της, αλλά και μέσα από τη δραστηριότητα Έρευνας & Ανάπτυξης και τη λειτουργία των παραγωγικών της μονάδων. Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δεσμεύσεων περιλαμβάνονται:

·         Μέτρηση του 100% των ανθρακικών επιπτώσεων για τα πιο σημαντικά projects των πελατών μας

·         Σχεδιασμός 100% νέων λύσεων μέσα από το Schneider ecoDesign Way™ και συμμόρφωση με το πρότυπο Green Premium™ της Schneider Electric για το 75% των δραστηριοτήτων μας

·         Εξοικονόμηση 120.000 τόνων CO2 με την αξιοποίηση προϊόντων στο τέλος του κύκλου ζωής τους (end of life products) σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας

·         Παροχή βοήθειας σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται στη βάση της οικονομικής πυραμίδας, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και υπηρεσίες επικοινωνίας στα επόμενα 10 χρόνια, μέσα από λύσεις με μικρό ανθρακικό αποτύπωμα.

Οι επιδόσεις της Schneider Electric στους τομείς της βιώσιμης και περιβαλλοντικά υπεύθυνης ανάπτυξης καταγράφονται σε τριμηνιαία βάση μέσα από το βαρόμετρο Planet & Society. Ο Όμιλος της Schneider Electric κερδίζει συχνά την αναγνώριση διαφόρων οργανισμών για τη δραστηριότητα και την προσήλωσή του σε προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τη συμμετοχή των πελατών και των υπαλλήλων του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπορείτε να δείτε τη λίστα Clean200 στη διεύθυνση:  http://www.clean200.org/

 

se-logo

 

 

 

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: