Σεμινάριο Μεταφοράς Προηγμένης Τεχνογνωσίας “Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα”

Σεμινάριο Μεταφοράς Προηγμένης Τεχνογνωσίας “Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα”

Τα Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα, τα οποία συνδυάζουν περισσότερες ενεργειακές πηγές (π.χ. αιολική και ηλιακή ενέργεια ή αιολική και υδροηλεκτρική ενέργειας, κ.α.) σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και με σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης ζήτησης αποτελούν την άριστη λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών αυτόνομων ενεργειακών δικτύων (συμπεριλαμβάνονται απομονωμένοι καταναλωτές, αυτόνομα νησιωτικά δίκτυα, αλλά και το σύνολο του εθνικού δικτύου).

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου “TILOS” (HORIZON 2020) και της ολοκλήρωσης του χρηματοδοτούμενου από τη ΓΓΕΤ και την ΕΕ ερευνητικού έργου “PHAROS – ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ”, η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Πειραιά και Νήσων εξειδικευμένο τεχνολογικό σεμινάριο με τίτλο “Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα”. Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ως στόχο την παροχή κατάλληλων γνώσεων πάνω σε σύγχρονα υβριδικά ενεργειακά συστήματα και στις εφαρμογές αυτών σε αυτόνομα δίκτυα μικρής και μεσαίας κλίμακας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τις υφιστάμενες εργαστηριακές εγκαταστάσεις.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα:

  • Απόκτησης Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης
  • Παραλαβής αναλυτικής παρουσίασης των Ενοτήτων που διδάσκονται, & παροχή εκπαιδευτικού υλικού.
  • Συμμετοχής στο Θερινό Σχολείο που διοργανώνει το Εργαστήριο ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ και το ΚΤΕ Πειραιά & Νήσων στη νήσο Τήλο από 25 έως 30 Ιουνίου 2017 στα πλαίσια της πρώτης φάσης υλοποίησης του πιλοτικού Υβριδικού Σταθμού του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου “TILOS” (HORIZON 2020).

Ημερομηνία έναρξης: 03 Απριλίου 2017

Διάρκεια: 30 Διδακτικές ώρες / 6 ημέρες

Ημέρες – ώρες διεξαγωγής:

1η Εβδομάδα: Δευτέρα 03/04, Τρίτη 04/04, Τετάρτη 05/04, Πέμπτη 06/04

2η Εβδομάδα: Δευτέρα 10/04, Τρίτη 11/04,  Έναρξη εισηγήσεων: 17:15

Αιτήσεις:  Έως 03 Απριλίου 2017 και ώρα 14:00

 

Για περισσότερες πληροφορίες και Online Αιτήσειςεπισκεφτείτε το σύνδεσμο http://www.sealab.grΣεμινάριο Μεταφοράς Προηγμένης Τεχνογνωσίας "Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα"

(Visited 159 times, 1 visits today)

Ετικέτες:

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: