Τα σενάρια για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΕΣΕΚ

Τα σενάρια για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΕΣΕΚ

Το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 28/11 κοινοποίησε προς δημόσια διαβούλευση το νέο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα).

Στις 305 σελίδες του συνολικού σχεδίου, υπάρχει φυσικά ειδικό κεφάλαιο για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ) στις μεταφορές και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης (σελ 119-126) Οι στόχοι της ηλεκτροκίνησης κυμαίνονται στο 5-6% του συνόλου του στόλου αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο σενάρια και προβλέπει 280.000-330.000 συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030, δηλαδή περίπου 24%-30% επί του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. Δεν φαίνεται όμως να προτείνονται σαφή κίνητρα για ιδιώτες.

Η ανακοίνωση σχετικά με την δημόσια διαβούλευση του ΕΣΕΚ που Υπογράφει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Γεράσιμος Θωμάς κλείνει ως εξής: «Καλούμε την κοινωνία των πολιτών να συμμετέχει από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια & το Κλίμα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την 16η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11.00.»

Για να καταθέσετε τα σχόλια και τις απόψεις σας, μπορείτε να μπείτε στο site http://www.opengov.gr/minenv/?p=10156

Πηγή: livemedianews.gr

(Visited 218 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: