Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στην έκθεση SAIE BARI, στην Ιταλία

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στην έκθεση SAIE BARI, στην Ιταλία

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης φέτος, για πρώτη φορά, συμμετείχε στην “ιστορική” παγκοσμίου εμβέλειας έκθεση SAIE, η οποία διεξήχθη στο Μπάρι – Ιταλία, από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2023 (https://www.saiebari.it/en/) με μία συμμετοχή διακεκριμένων επιχειρήσεων στον τομέα της δόμησης και των κατασκευών ως hosted buyers.

Στην εν λόγω έκθεση έλαβαν μέρος 407 εκθέτες, 75 ενώσεις συνεργατών και πραγματοποιήθηκαν 25 ειδικές πρωτοβουλίες και 123 συνέδρια επαγγελματικής ανάπτυξης.

Οι εκθεσιακοί χώροι ήταν αφιερωμένοι στις τελευταίες καινοτομίες προϊόντων και στις συνεδρίες τεχνικής-ρυθμιστικής κατάρτισης όπου εξετάστηκαν καίρια θέματα για ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένου του PNRR (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), τα κίνητρα και οι νέες ευρωπαϊκές πράσινες οδηγίες.

Οι νέες ευρωπαϊκές πράσινες οδηγίες οδηγούν το κατασκευαστικό σύστημα προς την κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης, και η SAIE Sustainability διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ένα ad hoc μάθημα που έχει σχεδιαστεί για να διερευνήσει τόσο τη σύνδεση μεταξύ κατασκευών και της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και της βελτίωσης της ευημερίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ένα κεντρικό θέμα που συνδέει πολλές προγραμματισμένες ειδικές πρωτοβουλίες, όπως ο τομέας της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ένας τομέας όπου εταιρείες παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, εξειδικευμένα σεμινάρια και επιχειρηματικές παρουσιάσεις. Την εικόνα της βιωσιμότητας της SAIE συμπλήρωσαν άλλες ειδικές πρωτοβουλίες, όπως CasaClima Village Area, SAIE Serramenti, Finiture Tecniche e Colori (Τεχνικά τελειώματα και χρώματα), SAIE Alluminio, Off-site Integration Area, ISI Seismic Area, και Ceramics and Brickwork – Confindustria Ceramica.

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: