Συνάντηση εργασίας ενδιαφερόμενων μερών για το SET Plan στην Αθήνα

Συνάντηση εργασίας ενδιαφερόμενων μερών για το SET Plan στην Αθήνα

Με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το INZEB, διοργανώθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 εκδήλωση/συνάντηση ενδιαφερομένων μερών για την παρουσίαση του Strategic Energy Technology Plan (SET–Plan).

Το SET–Plan αποτελεί τον πυλώνα για την έρευνα και την καινοτομία της ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής της ΕΕ από το 2007. Αναθεωρήθηκε το 2015 για να ευθυγραμμιστεί αποτελεσματικά με τις προτεραιότητες για την έρευνα και την καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ενέργειας.

Βασικός σκοπός του SET–Plan είναι να συντονίζει δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αλλά και χωρών που συμμετέχουν εκτός ΕΕ, όπως η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Τουρκία.

Το SET–Plan συμβάλλει στη διάρθρωση των ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και υποστηρίζει σημαντικές επενδύσεις δράσεων που αφορούν σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σκοπός της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ήταν η ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών για τις δυνατότητες που παρέχει το SET Plan στην ερευνητική κοινότητα τόσο από πλευράς χρηματοδοτήσεων και διαθέσιμων πόρων, όσο και στη σύζευξη – συνεργασία ερευνητών και ερευνητικών φορέων μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην πλατφόρμα αυτή. Την παρουσίαση του Strategic Energy Technology Plan (SET–Plan) έκανε η κ. Άντυ Κοντουδάκη, Υπεύθυνη Πολιτικής της μονάδας Έρευνας και Καινοτομίας της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το συντονισμό της συζήτησης έκαναν η Αλίς Κοροβέση, ΙΝΖΕΒ και o Δρ Χάρης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το YΠΕΝ, το ΚΑΠΕ, το ΕΜΠ, το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, τη ΔΕΔΔΗΕ, την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Δίκτυο Πράξη καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών συμβούλων και νεοφυών επιχειρήσεων που αντικείμενο τους είναι η έρευνα και η καινοτομία.

Περισσότερες πληροφορίες για το SET Plan είναι διαθέσιμες εδώ.

(Visited 188 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: