Η LG φέρνει την 5η εποχή στα συστήματα ψύξης-θέρμανσης

Η LG φέρνει την 5η εποχή στα συστήματα ψύξης-θέρμανσης

H νέα λύση ενσωματώνει τη λειτουργία Dual Sensing Control καθώς και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία για συμπιεστές Inverter, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις, αξιοπιστία και αποδοτικότητα.

Η LG Electronics (LG), σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έφερε την 5η εποχή στις λύσεις επαγγελματικού κλιματισμού ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του νέου συστήματος Variable Refrigerant Flow (VRF) MULTI V 5. Το πιο πρόσφατο μοντέλο της επιτυχημένης προϊοντικής σειράς MULTI V θέτει νέα όρια στην κατηγορία αφού προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα αναβαθμίζοντας την ενεργειακή απόδοση και μεγιστοποιώντας την άνεση του χρήστη. Το MULTI V 5 διαθέτει τη λειτουργία Dual Sensing Control, η οποία παρακολουθεί τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των λειτουργιών του συστήματος σε ψύξη και σε θέρμανση. Το νέο σύστημα της LG διαθέτει τον απόλυτο συμπιεστή inverter, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών εξωτερικών μονάδων για υποστήριξη διαφόρων εφαρμογών.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το MULTI V 5, τη νέα ναυαρχίδα στον τομέα λύσεων ψύξης – θέρμανσης της LG», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαντάς, Business Solutions Director της LG Electronics Ελλάς. «Το Multi V 5, το VRF σύστημα πέμπτης γενιάς της LG, ενσωματώνει μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες με σκοπό να προσφέρει στους πελάτες μας ενεργειακή απόδοση και ευκολία στη λειτουργία σε ασυναγώνιστα επίπεδα. Κάνοντας την προηγμένη τεχνολογία κλιματισμού ακόμα πιο προσιτή, αυτή η κορυφαία στον τομέα της λύση παρέχει εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων σε εξαιρετικά επίπεδα και ακόμα μεγαλύτερη άνεση στους πελάτες μας».

LG Multi V 5 photo 2

Λειτουργία Dual Sensing Control

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του LG MULTI V 5 είναι η λειτουργία Dual Sensing Control η οποία βοηθά τη μονάδα κλιματισμού να αξιολογήσει τις κλιματικές συνθήκες έως και τη μικρότερη λεπτομέρεια. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού που παρακολουθούν μόνο τη θερμοκρασία, το MULTI V 5 μετρά τόσο τα επίπεδα θερμοκρασίας όσο και τα επίπεδα υγρασίας εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Διαθέτοντας τη δυνατότητα να κατανοεί πλήρως τις πολλαπλές κλιματικές συνθήκες που επικρατούν, η νέα λύση της LG έχει την ικανότητα να καθορίζει τις παραμέτρους προκειμένου να επιτυγχάνει τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και τα κορυφαία επίπεδα άνεσης στους εσωτερικούς χώρους.

Τα αποτελεσματικά συστήματα με λειτουργίες όπως το Smart Load Control καθιστούν εφικτό τον έλεγχο της θερμοκρασίας του ψυκτικού μέσου, αυξάνοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα από 15% έως 31%, ανάλογα με τις συνθήκες υγρασίας που επικρατούν. Τα συστήματα VRF κάποιες φορές παρουσιάζουν διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του χώρου που ψύχεται. Ο μηχανισμός Dual Sensing Control του Multi V 5  επιτρέπει τη λειτουργία Comfort Cooling η οποία διατηρεί τη πραγματική θερμοκρασία του χώρου κοντά στην επιθυμητή, προσφέροντας τη μέγιστη άνεση στο χρήστη.

Ο απόλυτος Συμπιεστής Inverter

Ο νέος συμπιεστής Inverter που διαθέτει το LG Multi V 5 προσφέρει ασυναγώνιστη απόδοση, αξιοπιστία και αντοχή. Βελτιώνοντας το εύρος λειτουργίας του προκατόχου του, το οποίο ήταν από τα 15 έως τα 150 Hz, η νέα λύση της εταιρείας λειτουργεί από τα 10 έως τα 165 Hz. Το διευρυμένο εύρος λειτουργίας εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση υπό μερικό φορτίο και βελτιώνει την ικανότητα του Multi V 5 να επιτυγχάνει γρήγορα τις επιθυμητές συνθήκες. Το MULTI V 5 ενσωματώνει επίσης ένα βελτιωμένο σύστημα με ρουλεμάν από πολυαιθεροαιθεροκετόνη (PEEK -Polyetheretherketone), ένα προηγμένο υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε κινητήρες αεροπλάνων. το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει στη νέα λύση της LG να λειτουργεί για παρατεταμένες περιόδους χωρίς λιπαντικό (λάδι). Επιπλέον, η λειτουργία  Smart Oil Management χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ελέγχει την ποσότητα του λαδιού σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας στο ελάχιστο την επιστροφή λαδιού όταν κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Εξωτερικές μονάδες μεγάλης χωρητικότητας

Ενσωματώνοντας τον πρωτοποριακό, βιομιμητικό ανεμιστήρα, εναλλάκτη θερμότητας 4 όψεων και συμπιεστή ο οποίος προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, η αποδοτικότητα και η ισχύς του Multi V 5 έχει αναβαθμιστεί, καθιστώντας εφικτό για μία εξωτερική μονάδα να αγγίξει τους 26 HP. Αξιοποιώντας τα στοιχεία έρευνας που διεξήχθη από το τμήμα Μηχανολόγων και Αεροδιαστημικής Μηχανικής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, οι μηχανικοί που σχεδίασαν το MULTI V 5 εμπνεύστηκαν από τα πτερύγια της μεγάπτερης φάλαινας για το σχεδιασμό του ανεμιστήρα. Επιπλέον, ο βιομιμητικός ανεμιστήρας που ενσωματώνει η νέα λύση της LG αυξάνει σημαντικά την παροχή αέρα του ανεμιστήρα της μονάδας, χωρίς όμως τη ταυτόχρονη αύξηση της στάθμης θορύβου.

Ocean Black Fin

Αξιοποιώντας τον αποκλειστικό εναλλάκτη θερμότητας της LG ‘Ocean Black Fin’ καθώς και την ειδική βαφή ‘Dual Protection’, με διπλή επίστρωση στις εσωτερικές, αλλά και στις εξωτερικές επιφάνειες της μονάδας, το Multi V 5 προστατεύεται από την βιομηχανική ρύπανση καθώς και από διαβρωτικές ουσίες όπως το αλάτι, η άμμος και άλλα στοιχεία που μεταφέρονται μέσω ισχυρών ανέμων από τη θάλασσα. Η μαύρη επίστρωση του εναλλάκτη θερμότητας Ocean Black Fin αποτρέπει τη συσσώρευση νερού προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η συγκέντρωση υγρασίας. Τα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος και μειώνει το κόστος συντήρησης, επιτρέποντας του να εμφανίζει και να διατηρεί εξαιρετικές επιδόσεις σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Λειτουργία Συνεχούς Θέρμανσης

Επιπλέον, η τεχνολογία split defrost, η οποία λαμβάνει δεδομένα μέσω του αισθητήρα υγρασίας που ενσωματώνει ο μηχανισμός Dual Sensing Control, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της Λειτουργίας Συνεχούς Θέρμανσης (Continuous Heating) αυξάνοντας την ικανότητα της θέρμανσης και την άνεση που απολαμβάνει ο χρήστης στον εσωτερικό χώρο. Η Λειτουργία Συνεχούς Θέρμανσης μειώνει την περιττή κατανάλωση ενέργειας παρέχοντας θέρμανση σε σταθερά επίπεδα, σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα VRF τα οποία δαπανούν ενέργεια για την παύση του συστήματος προκειμένου να εκτελέσουν τη λειτουργία απόψυξης.

Το νέο επαγγελματικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης της LG, MULTI V 5, θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον Μάιο του 2017.

lg 2

 

(Visited 122 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: