Νέα σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar Machine ATV320 από την Schneider Electric

Νέα σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar Machine ATV320 από την Schneider Electric

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, παρουσιάζει τη νέα σειρά ρυθμιστών στροφών μηχανών Altivar Machine ATV320, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον έλεγχο κινητήρων με χαρακτηριστικά ενσωματωμένης λογικής και ασφάλειας μηχανών.

Νέα σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar Machine ATV320 από την Schneider Electric

Η νέα σειρά επαναστατικών ρυθμιστών στροφών της Schneider Electric, που είναι άμεσα διαθέσιμη, φέρνει για πρώτη φορά στη βιομηχανία την πιστοποιημένη ασφάλεια βιομηχανικών προδιαγραφών ενσωματωμένη σε drive εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση στον αυτοματισμό και τον έλεγχο. Για πρώτη φορά σε 2 προφίλ διαστάσεων, Compact ή Book, με δυνατότητα επίτοιχης τοποθέτησης IP20, προσφέρει εκτεταμένη ευελιξία και αυξημένες επιδόσεις σε βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ καθιστά δυνατή την κάλυψη των αναγκών και τις απαιτήσεις του εκάστοτε επαγγελματία.

 

Βελτιστοποιημένη με την τελευταία τεχνολογία διαχείρισης κινητήρων, τόσο ασύγχρονων όσο και σύγχρονων, από τη Schneider Electric, διαθέτει πλήθος νέων ενσωματωμένων λειτουργιών και είναι κατάλληλη για τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές, όπως τις παρακάτω:

 • Συσκευασία
 • Διαχείριση υλικών
 • Υφαντουργία
 • Επεξεργασία υλικών
 • Ανάληψη

Επιπλέον, η σειρά Altivar Machine ATV320 έχει βελτιωμένες δυνατότητες αυτοματισμού υψηλών  επιδόσεων. Ο υψηλού επιπέδου έλεγχος του κινητήρα και η συνδεσιμότητα της εφαρμογής καθίσταται δυνατή χάρη στα πλούσια ενσωματωμένα χαρακτηριστικά, όπως:

 • Αποτελεσματικός έλεγχος ασύγχρονου και σταθερού μαγνήτη κινητήρων
 • Πλήρης ενσωμάτωση σε οποιαδήποτε δικτυακή αρχιτεκτονική συστήματος (Modbus, Ethernet, CANopen, Profibus, κλπ)
 • Διαστάσεις προφίλ Compact ή Book για ενσωμάτωση σε κάθε τύπο ηλεκτρολογικού πίνακα
 • Ολοκληρωμένη ενσωματωμένη λειτουργία ασφαλείας για εύκολη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ασφαλείας λειτουργίας των μηχανών
 • Δυνατότητες αυτοματισμού με τη χρήση ενσωματωμένης λογικής ATVLogic
 • Ενισχυμένη αντοχή σε μολυσμένες ατμόσφαιρες και περιβάλλοντα

Λαμβάνοντας υπόψη την μακρόχρονη εμπειρία της Schneider Electric στον τομέα των κατασκευαστών μηχανών, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην απλή ρύθμιση των προϊόντων, ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης κάθε μηχανής με τη χρήση του Altivar Machine ATV320.

Για να επιτευχθεί αυτό, η νέα σειρά Altivar Machine ATV320 διαθέτει πάνω από 150 λειτουργίες, με την τελευταία τεχνολογία διαχείρισης κινητήρων, και συμμορφώνεται με την Οδηγία Μηχανημάτων 2006/42 (Machinery Directive 2006/42/EC).

Επιπλέον, σε συνδυασμό με τις λύσεις MachineStruxure της Schneider Electric παρέχει άφθονες  PLCopen συμβατές βιβλιοθήκες, έτοιμες προς χρήση για κάθε χρήστη. Έτσι σε συνδυασμό με το λογισμικό SoMove ή SoMachine μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη, διαμόρφωση και δημιουργία μιας ολόκληρης μηχανής σε ένα ενιαίο περιβάλλον λογισμικού.

Για τον ίδιο λόγο μέσα από την τεχνολογία FDT / DTM, είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί ρύθμιση, έλεγχος και διάγνωση του Altivar Machine ATV320, άμεσα είτε με το SoMachine μέσω PLC, είτε ακόμη απλούστερα με το λογισμικό για drives SoMove, πάντα όμως μέσω του ίδιου λογισμικού στοιχείου (DTM brick).

Με απρόσκοπτη ενσωμάτωση στο πλαίσιο αυτής της πλατφόρμας προγραμματισμού, το Altivar Machine ATV320 προσφέρει το μοναδικό πλεονέκτημα  εξοικονόμησης χρόνου και κόστους, τόσο για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση, όσο και για την επιτήρηση καθώς με την προαιρετική ικανότητα επικοινωνίας Ethernet καθιστά προσιτά τα δεδομένα παραγωγής σε πραγματικό χρόνο, σε κάθε επίπεδο του συστήματος αυτοματοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της εξ αποστάσεως πρόσβασης  μέσω web.

Ολοκληρωμένη επικοινωνία υψηλού επιπέδου

H νέα σειρά Altivar Machine μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με την αρχιτεκτονική κάθε συστήματος, χάρη σε μια απαράμιλλη ποικιλία ενσωματωμένων θυρών επικοινωνίας, όπως: θύρα Ethernet Modbus TCP με ενσωματωμένο webserver, σειριακή θύρα, και επιπλέον δυνατότητα για μια ακόμη προαιρετική θύρα τοπικού δικτύου για ακόμη πιο εύκολη επικοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα σειρά Altivar Machine ATV320, μπορείτε να βρείτε εδώ.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: