Ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)

Ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας, με χρηματοδότηση2,35 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020, αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του «Τριγώνου της Γνώσης» (εκπαίδευση, έρευνα, επιχειρηματικότητα) μέσω των «Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας» (Knowledge Innovation Clusters, KICs). Αναπτύσσει δράσεις για τη(ν):

  • εκπαίδευση των ερευνητών σε θέματα επιχειρηματικότητας (μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές και προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης),
  • ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων,
  • δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων (start-up incubation, μεταφορά τεχνολογίας, σύνδεση έρευνας και παραγωγής, βραβεία, επιταχυντές, κ.λπ.).

Η τρέχουσα  προκήρυξη υποβολής προτάσεων, με καταληκτική ημερομηνία τις 14 Ιουλίου 2016, αφορά τη δημιουργία δύο νέων KICs στους τομείς:

  • EIT-Τρόφιμα για το μέλλον (Food4Future): αφορά στην εξασφάλιση μιας αειφόρου παγκόσμιας αλυσίδας αξίας των τροφίμων ανθεκτικής στην κλιματική αλλαγή και
  • EIT-Μεταποίηση υψηλής προστιθέμενης αξίας (Advanced Manufacturing): αφορά την ενίσχυση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της μεταποιητικής βιομηχανίας της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του ΕΙΤ θα παρουσιάσουν τις προκηρύξεις και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τους ελληνικούς οργανισμούς. Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν επίσης για συμπληρωματικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στο σύνδεσμο εδώ http://www.ekt.gr/el/event-registration?event_id=1 .

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο http://www.ekt.gr/el/events/invitations/19591 .

(Visited 54 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: