Η Siemens στην κορυφή των Top Regarded Companies

Η Siemens στην κορυφή των Top Regarded Companies

To περιοδικό Forbes ανέδειξε την Siemens στην πρώτη θέση του καταλόγου των Top Regarded Companies, λόγω της υψηλού επιπέδου αξιοπιστίας της.

Αν και είχε καταλάβει την 50η θέση στο Global 2000 του Forbes, η Siemens ανακηρύχθηκε ως η εταιρεία που χαίρει της μεγαλύτερης εκτίμησης, με 351.000 υπαλλήλους. Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία παρουσίασε πωλήσεις 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κέρδη 6,4 δις δολαρίων, περιουσιακά στοιχεία 154 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανώτατο όριο αγοράς 119,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για τη λίστα των Top Regarded Companies, το Forbes συνεργάστηκε με την Statista, η οποία ζήτησε από 15.000 ερωτηθέντες από 60 χώρες να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις εταιρείες του Global 2000. Οι εταιρείες αξιολογήθηκαν με βάση την αξιοπιστία / ειλικρίνεια, την κοινωνική συμπεριφορά, την εταιρεία ως εργοδότη και την απόδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας της εταιρείας.

Οι 10 πρώτες εταιρείες έλαβαν βαθμολογία πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα κριτήρια, αλλά αξιολογήθηκαν με “εξαιρετικό” βαθμό ειδικά για τα κριτήρια της «αξιοπιστίας / τιμιότητας» και της «απόδοσης του προϊόντος / υπηρεσίας».

Ο όμιλος Michelin της Γαλλίας βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με τρίτη τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία κυριάρχησαν στον κατάλογο των Top Regarded Companies, καθώς αυτός περιλάμβανε 61 εταιρείες των ΗΠΑ και 42 ιαπωνικές. Στην Ιαπωνία, η Nintendo κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση, με την Panasonic και την Toyota Motor στη δέκατη θέση και την 13η, αντίστοιχα.

Η λίστα αυτή βασίζεται στη λίστα του Forbes 2017 Global 2000, στην οποία συμμετείχαν δημόσιες εταιρείες από 58 χώρες, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν συνολικά έσοδα 35,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εταιρείες σε διάφορες βιομηχανίες εμφανίστηκαν στη λίστα, με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και φορτηγών ως τον κυρίαρχο κλάδο.

Πηγή https://www.forbes.com

(Visited 52 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: