2ο “Αειφόρος Πάρος” Forum

2ο “Αειφόρος Πάρος” Forum

To Perantinos Travel & Tourism  συνδιοργανώνει με το Δήμο Πάρου και την Ιnnovaros  την ημερίδα με τίτλο “2ο Αειφόρος Πάρος Forum” και με γενικότερη θεματολογία «Καινοτομία, Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Πάρο.

Ο τομέας του τουρισμού αποτελεί μια από τις πιο προσοδοφόρες πηγές εσόδων της χώρας μας, ιδιαίτερα στην περίπτωση των νησιών μας και πιο συγκεκριμένα της Πάρου. Επίσης, γεγονός είναι ότι η τουριστική αγορά είναι παγκοσμιοποιημένη και δεν λαμβάνει πάντοτε υπόψη της τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες και τις τοπικές παραδόσεις των νησιών μας.
Η ημερίδα θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες του τουρισμού, τους νέους επιχειρηματίες, τους τοπικούς φορείς αλλά και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα συγκεκριμένα θέματα. 

Κύριοι στόχοι της ημερίδας είναι:​α) Να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν και απασχολούν το νησί της Πάρου και να προτείνει λύσεις για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής της κληρονομιάς

β) Να αναπτύξει τον διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση μιας πιο αειφόρου ανάπτυξης.

Στις εργασίες της ημερίδας θα συμμετάσχουν ομιλητές με εμπειρία στα παραπάνω θέματα, οι οποίοι θα εξετάσουν τις διαδικασίες εφαρμογής αυτών των πολιτικών και θα διατυπώσουν συμπεράσματα και προτάσεις για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η 2η ημερίδα θα καλύψει τις ακόλουθες ενότητες:

1. Καινοτομία στον Τουρισμό

2. Πιστοποίηση, εξασφάλιση ποιότητας και αειφορία

3. Καινοτομία στη νεανική επιχειρηματικότητα και τοπική κοινωνία

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.
(Visited 56 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: