Life Is On: Η στρατηγική της Schneider Electric προς την αειφορία

Life Is On: Η στρατηγική της Schneider Electric προς την αειφορία

Η Schneider Electric ενισχύει την προσέγγισή της για «Λειτουργική Ευφυΐα» (Operational Intelligence) μέσα από το Internet of Things (IoT) και ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Industrial Internet Consortium (IIC) για την ανάπτυξη λύσεων IoT και την υιοθέτησή τους.

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και στον αυτοματισμό, παρουσίασε μια νέα παγκόσμια στρατηγική για το brand της, η οποία έρχεται σε μία κρίσιμη μεταβατική περίοδο για τον κλάδο, όπου τόσο το επιχειρηματικό όσο και το κοινωνικό περιβάλλον μετασχηματίζεται λόγω της περαιτέρω αστικοποίησης, ψηφιοποίησης και εκβιομηχάνισης. Πίσω από τη στρατηγική Life Is On της Schneider Electric βρίσκεται μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία οδηγείται από τη Λειτουργική Ευφυΐα (Operational Intelligence) του Internet of Things. Η προσέγγιση αυτή έρχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις καταναλώνουν τους ενεργειακούς πόρους, αυτοματοποιούν αποδοτικότερα τις βιομηχανικές διεργασίες και λαμβάνουν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής τους.

Η στρατηγική Life Is On έχει στόχο να αναδείξει το πώς η Schneider Electric θα βοηθήσει τους πελάτες της σε ολόκληρο τον κόσμο να εκμεταλλευτούν αυτή τη θεμελιώδη αλλαγή, αξιοποιώντας την εμπειρία της εταιρείας στην τεχνολογία λειτουργικών διαδικασιών (operational technology-OT), μέσα από την οποία γίνεται ο έλεγχος των πιο σημαντικών διεργασιών του σύγχρονου κόσμου, αλλά και η διασύνδεσή τους με την τεχνολογία πληροφορικής (ΙΤ), στην οποία βασιζόμαστε προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινή μας ζωή και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις. Η συγκεκριμένη φιλοσοφία, την οποία η Schneider Electric αποκαλεί Λειτουργική Ευφυΐα (Operational Intelligence), βασίζεται στη βέλτιστη χρήση εφαρμογών αυτοματισμού και ελέγχου, στις δυνατότητες προηγμένης απομακρυσμένης διαχείρισης, στην προληπτική συντήρηση, στη δυνατότητα παροχής εξελιγμένων υπηρεσιών, στη χρήση προηγμένων εργαλείων ανάλυσης (advanced analytics) και στην εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών/ενεργειών οι οποίες θα οδηγούν σε ορθότερες αποφάσεις όσον αφορά στη λειτουργία των σπιτιών, εργοστασίων, data centers, κτιριακών υποδομών και ολόκληρων πόλεων.

«Δημιουργούμε τεχνολογίες για τη διαχείριση της ενέργειας και τον αυτοματισμό, οι οποίες εγγυώνται ότι η “Ζωή Είναι σε Λειτουργία” (Life Is On) παντού, για τον καθένα από εμάς και σε κάθε στιγμή. Θεωρούμε ότι η πρόσβαση στην ενέργεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη και αναπτύσσουμε λύσεις οι οποίες καθιστούν τη χρήση της πιο ασφαλή, αξιόπιστη, αποδοτική, βιώσιμη και διασυνδεδεμένη» δήλωσε ο κ. Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Schneider Electric.

«Επενδύουμε σημαντικά στην καινοτομία, διασυνδέοντας τα προϊόντα και τα συστήματά μας μέσω του ΙοΤ με το λογισμικό μας, με στόχο να κάνουμε την ενέργεια πιο αποκεντρωμένη και καλύτερα διασυνδεδεμένη. Οι λύσεις μας καλύπτουν τις ανάγκες βασικών Αγορών, όπως της Κατοικίας, των Κτιρίων, των Data Centers & Δικτύων, της Ενέργειας, των Υποδομών και της Βιομηχανίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεσμευόμαστε στο να βοηθάμε τους πελάτες μας να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις αυτής της νέας πραγματικότητας, μέσα από τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους σε μοντέρνους οργανισμούς που “διασυνδέονται” καλύτερα με το σύγχρονο κόσμο, μέσα από την ουσιαστική αξιοποίηση της τεχνολογίας Operational Intelligence σε πραγματικό χρόνο».

«Το ΙοΤ (Internet of Things) διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα για όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Το μοντέλο Operational Intelligence βοηθά τους πελάτες μας να  αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του ΙοΤ ακόμη και σήμερα», ανέφερε ο κ. Philippe Sauer, Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Schneider Electric. «Οι αλλαγές συντελούνται με όλο και πιο γρήγορο ρυθμό, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των διασυνδεδεμένων προϊόντων μας. Οι πελάτες μας διαπιστώνουν στην πράξη τα οφέλη που τους προσφέρουν οι λύσεις μας, οι οποίες αυτοματοποιούν τις διάφορες διεργασίες τους, και παράλληλα παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να οδηγούνται σε καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις».

Βιομηχανική Συνεργασία

Για να υποστηρίξει το όραμά της για την αξιοποίηση του IoT και των τεχνολογιών «Λειτουργικής Ευφυΐας», η Schneider Electric ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη διευθύνουσα επιτροπή (steering committee) του Industrial Internet Consortium (IIC). Μέσα από αυτή τη συμμετοχή, η Schneider Electric θα αποκτήσει έναν πιο κεντρικό ρόλο, μαζί με άλλες κορυφαίες εταιρείες όπως οι AT&T, Cisco, General Electric, IBM και Intel, στην ανάπτυξη συστάσεων (recommendations) ως προς βιομηχανικές προδιαγραφές καθώς και την ανάπτυξη του πλαισίου για την ταχύτερη υιοθέτηση των τεχνολογιών IoT σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της McKinsey, μέχρι το 2025 η Αγορά του IoT αναμένεται να φτάσει τα $10 τρισεκατομμύρια κατ’ έτος, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας των εταιρειών, αλλάζοντας τον τρόπο παραγωγής των αγαθών, αλλά και επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε.

Ως εκπρόσωπος της Schneider Electric στη Διευθύνουσα Επιτροπή του IIC ορίστηκε ο κ. John Tuccillo, Senior Vice President Industry & Government Affairs. Ο εκτελεστικός διευθυντής του IIC, Δρ. Richard Soley, δήλωσε τα εξής: «Το επόμενο κύμα ριζικών αλλαγών στη βιομηχανική παραγωγή και τα εργοστάσια έρχεται από τον τρόπο με τον οποίο η συνδεσιμότητα μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερη ευφυΐα. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο στο οποίο οι καινοτόμες εταιρείες, όπως η Schneider Electric και τα υπόλοιπα μέλη του IIC, μπαίνουν στο παιχνίδι. Όπως και τα υπόλοιπα μέλη μας, έτσι και η Schneider Electric, με τις καινοτόμες λύσεις στον χώρο της ενέργειας και της αποδοτικότητας των διεργασιών, θα προσφέρει την απαραίτητη ώθηση για τη μετάβαση των τεχνολογιών ΙοΤ στο επόμενο επίπεδο – εκείνο όπου οι ζωές, οι παραγωγικές διεργασίες, και το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας θα αλλάξουν ριζικά».

Παράλληλα, η Schneider Electric ανακοίνωσε και μια νέα συνεργασία με το Research Alliance Consortium, την κοινοπραξία των τεχνολογικών πανεπιστημίων του Χονγκ Κονγκ (HKUST) και της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) για την τεχνολογική έρευνα, με στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση λύσεων βασισμένων στην τεχνολογία ΙoT. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση hkust-mit.consortium.ust.hkhkust

Οι τεχνολογίες IoT αποτελούν θεμέλιο για πολλούς από τους κλάδους που έχει εστιάσει η  Schneider Electric, όπως η διαχείριση υδάτων, το πετρέλαιο & φυσικό αέριο, η εξόρυξη, οι υπηρεσίες υγείας, ο κλάδος τροφίμων και ποτών, τα data centers αλλά και οι “έξυπνες” πόλεις και της δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσει τους πελάτες της στους κλάδους αυτούς να γίνουν πιο αποδοτικοί και βιώσιμοι. Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με το Industrial Internet Consortium και την κοινοπραξία HKUST-MIT, η Schneider Electric επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών οι οποίες θα δώσουν ώθηση στον σχεδιασμό έξυπνων, αποδοτικών και “διασυνδεδεμένων” λύσεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τους πελάτες της να ανταποκριθούν καλύτερα στις νέες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα στρατηγική Life Is On περιλαμβάνει και άλλα βασικά στοιχεία, όπως την ανάπτυξη νέων λύσεων και υπηρεσιών που ενισχύουν τον προσανατολισμό της Schneider Electric στην κατεύθυνση του connectivity, της προστασίας του περιβάλλοντος, της αποδοτικής λειτουργίας, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας. Για περισσότερες πληροφορίες, σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε τη σελίδα Life Is On .

(Visited 66 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: