Το Pitstop Park πρωτοπόρος σε σχέση με το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο

Το Pitstop Park πρωτοπόρος σε σχέση με το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο

To Pitstop Park, ο πολυχώρος  φροντίδας αυτοκινήτου στην Ελλάδα, έργο της εταιρείας Property Development ΑΕ,  αναδεικνύει το πρωτοπόρο προφίλ του μέσω των περιβαλλοντικών πρακτικών που ακολουθεί στη λειτουργία και τις υπηρεσίες του, αλλά και τον ειδικό σχεδιασμό των χώρων ώστε να επιτρέπουν την άνετη πρόσβαση και χρήση τους σε άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ).

Σε μία συνηθισμένη επιχείρηση φροντίδας αυτοκινήτου που το νερό είναι βασικό συστατικό των υπηρεσιών του (πλύσιμο αυτοκινήτου, μοτοσυκλετών, self service) η κατανάλωση του νερού φτάνει σε μέσο όρο  180 τόνους μηνιαίως. Παρόλα αυτά, στο Pitstop Park με τα ειδικά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί και χρησιμοποιούνται καθημερινά σε όλες τις υπηρεσίες του, πραγματοποιείται ανακύκλωση της ποσότητας νερού που ξοδεύεται κατά 90% για τον καθαρισμό παραδείγματος χάριν των οχημάτων ή μοτοσυκλετών.

Στο Pitstop Park η ανακύκλωση νερού είναι μια win-win σχέση μεταξύ εταιρείας και φύσης. Η αδιάλειπτη εφαρμογή της πρακτικής “water saving” λειτουργεί κερδοφόρα τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ίδια την εταιρεία, η οποία αποκτά σημαντικά οικονομικά οφέλη. Μιλώντας με  αριθμούς, το water saving φτάνει τα 5.800 κυβικά νερό το μήνα ήτοι 6.700 ευρώ εάν προμηθευόταν αυτή την ποσότητα μέσω ΕΥΔΑΠ. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά καινοτόμα βιοδιασπώμενα υλικά τα οποία διασπώνται ευκολότερα και δεν προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος ή των υδροφόρων αποθεμάτων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι του Pitstop Park  έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οποιοσδήποτε πελάτης με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ) έχει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης, κυκλοφορίας και εξυπηρέτησης από το προσωπικό μας στους ειδικά σχεδιασμένους χώρους χωρίς καμία δυσκολία και για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του πάρκου.

Παρακολουθήστε το εταιρικό βίντεο του Pitstop Park εδώ.

(Visited 135 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: