Η Schneider Electric συνεργάτης και μέτοχος της KIC InnoEnergy

Η Schneider Electric συνεργάτης και μέτοχος της KIC InnoEnergy

Η KIC InnoEnergy, μια μεγάλη πηγή παραγωγής καινοτομίας στον κλάδο της Ενέργειας στην Ευρώπη, καλωσορίζει στο μετοχικό της κεφάλαιο τη Schneider Electric, τον παγκόσμιο ειδικό στην ενεργειακή διαχείριση και τον αυτοματισμό.

Η Schneider Electric έχει υπάρξει συνεργάτης της KIC InnoEnergy από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, το 2010. Η απόφαση για ακόμη στενότερη συνεργασία (official partnership) αποτελεί το πρώτο, από το 2011, παράδειγμα όπου ένας ισχυρός παίκτης του κλάδου της βιομηχανικής παραγωγής, όπως η Schneider Electric, αποφασίζει να αναβαθμίσει τη συνεργασία του με μία μικρότερη επιχείρηση, συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο και λαμβάνοντας ενεργό ρόλο σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης. Παράλληλα, αυτός ο νέος τύπος συνεργασίας βοηθά επίσης τη Schneider Electric να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το δίκτυο των συνεργατών της KIC InnoEnergy σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κ. Sylvain Paineau, Διευθυντής Καινοτομίας και Συνεργασιών για την περιοχή της Ευρώπης στη Schneider Electric, δήλωσε τα εξής: «Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη Schneider Electric και τη σχέση της με την KIC InnoEnergy. Κατά τη διάρκεια των πέντε προηγούμενων ετών, διαπιστώσαμε ότι η σχέση μας ως εξωτερικού συνεργάτη (associate partner) αποκτούσε όλο και μεγαλύτερο βάθος, καθώς αρχίσαμε να έχουμε όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή σε βασικούς τομείς της δραστηριότητας της KIC InnoEnergy, όπως η εκπαίδευση, η καινοτομία και η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών. Αυτή η περίοδος μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε το ενδιαφέρον μας για μία πληρέστερη συνεργασία (full partnership) και για βαθύτερη ενασχόληση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Η KIC InnoEnergy βρίσκεται στο εσωτερικό ενός αξιόλογου οικοσυστήματος επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μεγάλες παγκόσμιες επιχειρήσεις, όπως η δική μας, που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό που αποκαλούμε “ανοικτή καινοτομία” (open innovation), δηλαδή στην πραγματικά ανεμπόδιστη παραγωγή νέων δημιουργικών ιδεών για τον κλάδο μας.

Το νέο αυτό επίπεδο συνεργασίας ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική της Schneider Electric να αναπτύξει τεχνολογίες ενεργειακής διαχείρισης και αυτοματισμών οι οποίες διασφαλίζουν ότι Life Is On παντού, κάθε στιγμή, για τον καθένα. Αναβαθμίζοντας τη συνεργασία μας με τη KIC InnoEnergy, επενδύουμε στην καινοτομία με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη».

Ο κ. Richard Biagioni, Διευθύνων Σύμβουλος της KIC InnoEnergy στη Γαλλία, δήλωσε τα εξής: «Η αναβάθμιση του ενδιαφέροντος και της εμπλοκής της Schneider Electric στην KIC InnoEnergy μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Ο στόχος μας ήταν πάντα η στρατηγική συνεργασία με κάποιον μεγάλο βιομηχανικό παίκτη στον χώρο της καινοτομίας. Η αναβάθμιση της σχέσης μας με τη Schneider Electric θα ενισχύσει την καθημερινή μας συνεργασία και θα φέρει κόμη πιο κοντά τις στρατηγικές των δύο επιχειρήσεων.

Η νέα αυτή συνεργασία υπογραμμίζει, επίσης, τη δέσμευσή μας να εξελιχθούμε σε οργανωτικό επίπεδο, και μαζί με εμάς να εξελιχθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη δραστηριότητά μας. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε τους συνεργάτες μας της Schneider Electric να αυξάνουν τον βαθμό εμπλοκής και συμμετοχής τους και αυτό μας βοηθά να αναπτυχθούμε επιχειρηματικά. Αυτός ο ανοικτός τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουμε τις συνεργασίες μας είναι, μεταξύ άλλων, ένας από τους λόγους για τους οποίους η τιμή της μετοχής της KIC InnoEnergy έχει αυξηθεί 17 φορές μέσα σε διάστημα πέντε ετών».

(Visited 130 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: